Stress og angst dreper flest av oss

Av | april 17, 2024

La oss innrømme at livene våre har endret seg for alltid siden 11. september. Vi har vært vitne til kriger i Irak og Afghanistan uten noen ende i sikte. Vi har sett Wall Street kollapse, og folks sparepenger har gått i vasken. Økonomien går dårlig, og folk er redde for å miste jobbene sine, hjemmene sine og alt de har kjært. Da er det ikke rart at folk er stresset og engstelige.

Stress og angst er reelle problemer hvis de ikke håndteres på riktig måte. Mange innser ikke at de er stresset før det begynner å påvirke livet eller helsen deres. Stress og angst kan føre til en lang rekke helseproblemer som høyt blodtrykk, hjerteproblemer, diabetes og annet. Men det kan også føre til mange problemer i parforholdet, i familien og så videre. Pengeproblemer er den verste formen for stress noensinne, det kan drive deg til vanvidd, men det finnes hjelp der ute, du må bare tillate deg selv å få den rette hjelpen for deg.

Jeg har selv opplevd stress og angst. For omtrent ti år siden hadde jeg veldig vondt i nakken som ikke ville forsvinne. Jeg gikk til legen flere ganger, jeg tok til og med en MR-undersøkelse uten at det var noe galt. Jeg kunne heller ikke oppholde meg i små rom eller lukkede områder, for da begynte jeg å svette og følte at jeg holdt på å besvime. Legen min foreslo da at det kunne skyldes stress, så han viste meg noen teknikker jeg kunne gjøre hjemme, og etter å ha prøvd teknikkene i omtrent to uker forsvant nakkesmertene mine og plaget meg aldri mer, eller angsten for å være på et lukket sted, det var fantastisk. Så i denne artikkelen skal jeg vise deg litt av det hun lærte meg.

Det første legen min lærte meg, var å se ting så positivt som mulig, med andre ord, hvis noe vondt skjer, tenk på noe positivt. Det høres kanskje ut som en klisjé, men det fungerer. Hvis du har en dårlig dag på jobben, er det bare å la det ligge! Si til deg selv at i morgen blir en bedre dag, og så videre, gjør dette for hver eneste negative ting, gjør det positivt selv om det bare er en hyggelig fantasitanke.

Det andre han viste meg, var musikkterapi som jeg kunne bruke hjemme. Det er musikk med det som kalles Binaural Beats som hjelper deg med å slappe av. Jeg lastet det ned til Mp3-spilleren min, og det får deg virkelig til å slappe av. Musikken er myk med fuglekvitter og fossefall, veldig beroligende. Hun fortalte meg at for å få best mulig resultat måtte jeg finne et rolig sted uten forstyrrelser, bruke hodetelefoner og lytte i ca. 30 minutter. Det tok noen ganger, men det hjalp meg virkelig.

Hvis du føler at stresset begynner å ta overhånd i livet ditt, kan du prøve noen av teknikkene i denne artikkelen, og hvis det ikke hjelper og du trenger mer informasjon, kan du se lenkene nedenfor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *