Hva betyr det når Gud sier at du blir akseptert?

Av | januar 28, 2024

14

Du er akseptert

Jeg vet ikke om deg, men da jeg vokste opp virket det som om jeg aldri passet inn. Faren min, uansett grunn, flyttet familien min til forskjellige steder ganske mye. I de fleste tilfeller tror jeg det var relatert til jobben hans. Så, Jeg hadde aldri sjansen til å få venner og være i livet deres over en lengre periode. Og da jeg var enebarn, hadde jeg ikke en bror eller søster å stole på

.

I tenårene lengtet jeg etter aksept av mine jevnaldrende, hvem de enn måtte være. På dette tidspunktet i livet mitt åpnet faren min en spa- og grillvirksomhet i det som ble ansett for å være episenteret for kriminalitet i hjembyen min. Jeg jobbet for ham etter skoletid og ble snart venn med mange av dem i nabolaget.

De fleste av dem møttes i en park i nærheten, vanligvis på kveldstimene, og ville samles for mat, alkohol, narkotika, og sex. Til å begynne med var dette en ganske alarmerende livsstil, da jeg gikk på en privat katolsk videregående skole hvis verdier som ble undervist var i strid med det som skjedde i dette miljøet. Etter hvert begynte jeg å ta del i det alle andre gjorde i gruppen

.F@@

aren min mislikte mitt valg av venner, og dette forårsaket friksjon på jobb og hjemme. Jeg lengtet etter å forlate husholdningen og leve alene for å ha friheten til å gjøre det jeg ville. Mens jeg gikk på college etter videregående, ville jeg fortsatt feste med mine samtidige i helgene

.

Og så styrtet det hele sammen. Etter å ha mottatt en høyskolegrad for å undervise i matematikk på videregående skole, klarte jeg ikke å få jobb. Jeg slo opp med en ung dame jeg hadde vært dating på grunn av noe tåpelig. Mange av mine medarbeidere hadde giftet seg, noe som begrenset samspillet mitt med dem. Og forholdet mitt til faren min forble anstrengt

.

Jeg trengte hjelp. Jeg følte meg isolert. Jeg lengtet etter en ny start. Jeg husker tidene i mine yngre år da foreldrene mine tok meg med til kirken. Jeg lurte på om Gud jeg hørte om i meldingene fra prekestolen kunne forandre livet mitt. Så jeg bestemte meg en gang i uken, fra kirken jeg deltok i som liten, for å besøke de mange andre trosretningene i hjembyen min for å finne ut om Gud de trodde på kunne hjelpe meg personlig

.

Og så skjedde det. På søndagen i en feriehelg hadde jeg nettopp kommet meg ut av å jobbe for faren min på virksomheten hans. En parade til ære for feiringen gikk forbi. Så jeg bestemte meg for å gå bak den til den spredte seg på byens rådhus. Da jeg var i ferd med å snu og gå tilbake til min fars butikk, der bilen min sto parkert, hørte jeg en høy lyd i det fjerne.

Det som dukket opp var en samling mennesker som sto foran en plattform der noen snakket på en mikrofon over en høyttaler. Da jeg kom nærmere, snakket en ung mann om Gud. Han sa at det er en sann Gud som vil være din beste venn. Han ønsker å komme inn i livet ditt og gi deg en ny natur. Han vil veilede deg. Han ønsker å være involvert i alle aspekter av livet ditt. Og så forkynte han evangeliet om omvendelse og tro for den som vil.

Selv om det er mer i denne historien, svarte jeg til slutt på det som ble sagt, og umiddelbart ble jeg mettet av en bølge av guddommelig kjærlighet, fred og glede. Det jeg innser nå er at på denne tiden og for alltid mer, ble jeg akseptert av ham, akkurat som du ble akseptert ved frelsen. Godkjent i hvilken forstand? Gå til Efeserbrevet, så finner vi ut av det

.

Efeserne 1:6

Til ære for hans nådes herlighet, hvorved han har gjort oss akseptert i den elskede.

Du bør prise Gud Faderen på grunn av hans nådes herlighet (åpenbaringen av hans ufortjente kjærlighet103) der han hadde gjort deg akseptert (fritt skjenket [deg den nåden som frelste deg], 104 da du svarte på den; hvorved Han æret deg med velsignelser). Disse fordelene kan referere til de mange ugjenkallelige absoluttene mottatt ved frelse som vi har sett på i denne studien

.

Det vi vet om ordet akseptert er at det er et verb på Koine gresk i form av en aorist aktiv indikativ. Aoristtiden i denne sammenhengen regnes som konstativ som betyr at denne aksepten ser på noe i sin helhet. Når det er sagt, kan dette verset beskrives ved å si at Gud Faderen anerkjenner deg i den elskede, hvorved du ble skjenket i sin fullstendighet alle åndelige velsignelser på det tidspunktet i fortiden da du svarte på evangeliet

.

Og til slutt, denne aksepten er i den elskede (i sfæren til Herren Jesus, hans [person og arbeid] på korsets 105).

Så husk at ved frelse har Gud Faderen akseptert deg, dvs. gjort deg til gjenstand for sin nåde og fritt skjenket deg ugjenkallelige åndelige fordeler. Takk skal du ha, Gud!

Er du klar til å finne ut hva en annen av disse spesielle æresbevisningene er som har blitt tildelt deg? Det er jeg. Videre kristen soldat

.

Sluttnoter

102UBS Det nye testamente.

103UBS Det nye testamente.

104Weusts ordstudier.

105Weusts ordstudier.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *