DEL 18 JEG ER

Av | januar 28, 2024

18

Du er full

kommen Når du tenker på ordet fullkommen, hva tenker du da på? For meg betyr dette ordet at uansett hva det er, har det alt jeg leter etter. Da jeg fylte seksten gikk jeg på kjøreskole. Etter å ha fullført den, fortalte faren min meg at han gjerne ville kjøpe meg en startbil. Så, en gang i uken ville vi gå til forskjellige bilforhandlere og se på brukte biler

.

Det virket som om overalt vi gikk, kunne jeg ikke bestemme meg. De var alle hyggelige, men ingen av dem vakte interessen min før da vi kjørte inn i en annen forhandler, der var det. Det fanget oppmerksomheten min. Jeg var forelsket i bil. Det var komplett. Året var 1967. Noen anelse om hvilken bil jeg så på? Tenk på en hest. Du gjettet det.

Det var en Ford Mustang GT cabriolet fra 1967 med rødt eksteriør, svart interiør, 4-trinns og en v8-motor. Etter at faren min og jeg så på det, ga han meg de sjokkerende nyhetene. Han ville ikke kjøpe meg bilen fordi han følte at jeg ville bli drept i den. Jeg var knust.

Visste du at slik jeg karakteriserte denne bilen, tenker Gud på oss på en lignende måte? Kanskje, når en hvilken som helst bil begynner å kjøre flere mil og trenger reparasjoner, kan inntrykkene våre om det endres. Men Guds tanker om oss forandrer seg aldri.

Da vi var vantro, var det ingenting ved oss som gjorde ham begeistret. Enten noen er syv meter høy, om de kalles et geni, om de har oppfunnet mange ting, om de er den sterkeste mannen eller kvinnen i verden, eller den rikeste, vår fullstendighet, det er det Gud ser etter. Dette kommer ikke fra noe ønskelig angående våre liv, men det er en åndelig kvalitet som er mottatt fra ham ved frelse. Et vers fra Kolosserne forteller oss mer om hva denne fullstendigheten handler

om.

Kolosserne 2:10 Og

I er fullkomne i ham, som er hodet for alt fyrstedømme og makt:

Har du noen gang lurt på hva det betyr når Skriften sier at du er

fullkommen i Kristus?

Dette ordet på gresk kan ha noen få betydninger.

Det betyr at i Kristus:

Du har fullt ut maksimale mengder velsignelser.

[Du] har eller deler i godheten i naturen som Han er.129

[Du er] rikt utstyrt med Den Hellige Ånds kraft og gaver.130 [Det er ressurser] som [du] kan bli fylt av

, slik at ingenting kan ønske [deg] .131

Hva annet vi vet om dette ordet på Koine gresk er at det er et verb som er klassifisert som et perfekt passivt partisipp. Dermed kan vi gjenta dette verset og si at du mottok denne fullstendigheten på et tidspunkt i fortiden da du svarte på evangeliet og ble plassert i forening med Kristus og for tiden forblir fullstendig

.

Når Gud ser på deg, ser han deg kontinuerlig fullstendig i sin Sønn. Og alt som har blitt deponert i din ånd i denne forbindelse, vil forbli uansett hva. Du har blitt fylt, med det nåværende resultatet at du er i en tilstand av fylde, slik at du i Kristus finner tilfredsstillelsen av ethvert åndelig ønske.132 Slutt derfor å se på deg selv for hva du ser i det naturlige, men begynn å se på deg selv som alltid er fullstendig i

Ham.

Den neste åndelige virkeligheten som har funnet sted i livet ditt ved frelse, er en erklæring som de fleste av oss har søkt fra familie, venner og samfunn. Noen anelse om hva dette kan referere til? La oss finne ut av det.

Sluttnoter

129Bibelens kunnskapskomment

ar//Det nye testamente.

130Thayers greske leksikon og Brown Driver & Briggs hebraiske leksikon.

131Calvins kommentarer.

132Weusts ordstudier.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *