Hva betyr det når Gud sier at du er rettferdig?

Av | januar 28, 2024

19

Du er rettferdig

,

jeg tror at de fleste av oss har søkt dette i våre liv fra andre. Jeg har bare søkt dette fra min far. Jeg var, til min forferdelse, enebarn. Min mor, i sine yngre år, hadde et dårlig hjerte. Etter å ha fått meg, fikk hun beskjed om at hun ikke kunne få flere barn. Fra det jeg ble fortalt, var hun mottaker av den andre hjerteoperasjonen i hjembyen min.

Da faren min til tider viste ukontrollerbare anfall av sinne, var moren min mer temperert i sin tilnærming til problemer. Hun likte også å samle ting, dvs. gamle plater, mynter, samleobjekter osv. En dag, da jeg var rundt syv år gammel, kom hun opp til meg og sa: «Dette er ditt.» Det var et lite hefte med frimerker som var prisen inneholdt i en frokostblanding. Da jeg åpnet den, det jeg så var vakre brukte amerikanske frimerker. Den ene var av et opp-ned-fly. Dette begynte det som skulle bli år senere en stor samling av amerikanske og verdensfrimerker, omtrent tjue bøker.

I tillegg til dette begynte jeg å samle baseballkort, mynter og tegneserier. Faren min var ikke så begeistret for dette. Han trodde at disse hobbyene var bortkastet tid og penger.

En annen ting jeg likte som barn var sport. Min far, som er den eldste av syv søsken, ble tvunget i veldig ung alder til å jobbe og hjelpe til med å forsørge sin nærmeste familie. Å engasjere seg i sport var et fremmed konsept for ham.

Mens jeg innrømmer at faren min jobbet og sørget for mat og husly til familien, likte jeg ikke selskapet hans. Vi hadde veldig lite til felles. Det virket som om uansett hva jeg gjorde, søkte jeg en ting fra ham, som jeg er sikker på at mange av oss har ønsket fra andre, men til ingen nytte.

Da jeg gikk inn på videregående skole, deretter college og til slutt arbeidsverdenen, søkte jeg kontinuerlig denne ene tingen til jeg en dag fant noen, eller i stedet, Han fant meg, som ga det jeg hadde lengtet etter hele livet. Hva var det, spør du? Vennligst send inn bibelen din til 2 Korinterne

.

2 Kor 5:21

For han har gjort ham til synd for oss, som ikke kjente synd, for at vi skulle bli Guds rettferdighet i

ham.

Gud Faderen har gjort ham (Kristus) til å være synd, et syndoffer, et syndoffer for oss, som bar straffen som skyldtes dem, lider i vårt sted, slik at vi kan bli Guds rettferdighet i ham (i forening med Kristus ved tro). Hva betyr det at vi er blitt gjort til Guds rettferdighet i ham?

Å bli gjort rettferdig har mange betydninger. Og her er de.

Kristi rettferdighet blir gitt dere i den forstand at han har oppfylt all lovens rettferdighet for oss som vår representant.133 Det betyr her Guds frelse, som forståelse av rettferdiggjørelse gjennom [Kristi] blod og helliggjørelse gjennom hans Ånd.134 [Vi er] gjort rettferdige i Guds øyne; det vil si at [vi blir akseptert som rettferdige] og behandlet som rettferdige av Gud på grunn av hva Herren Jesus sa. har gjort.135 Der er det.

Forstår du hva jeg lette etter? Hvis du fremdeles ikke vet det, har jeg en definisjon til på hva det vil si å bli gjort til Guds rettferdighet i Kristus. Guds rettferdighet er her tatt for å betegne – ikke det som er gitt [til] oss av Gud, men det som er godkjent av ham. [136]

Det jeg søkte var godkjenning. Gud er nå min ivrige tilhenger som Han er din. Ved frelse er han plassert i deg, dvs. i din ånd, alt som Han støtter, noe som vil hjelpe deg med å fullføre den åndelige reisen som han har lagt foran deg. Gi lovprisning og takk til Gud.

Har du noen gang hatt lyst til å eie noe siden du var liten? Gikk dette noen gang i oppfyllelse? Visste du at det er et ønske som er sant for Gud? Hva er det, spør du? Det venter på at du skal oppdage det i det følgende.

Sluttnoter

133Jamieson, kran

og brun kommentar.

134Adam Clarkes kommentar.

135Barnes’ notater.

136Calvins kommentarer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *