Lær å sykle på en e-Foil (elektrisk hydrofoil) i New York; tilgang, inkludering og fordeler.

Av | januar 22, 2024

Jeg har kjørt e-foiler og standard hydrofoiler i snart fire år nå. Jeg startet på egenhånd og hadde veldig lite bakgrunn og erfaring innen annen vannsport. Jeg var overvektig og visste ikke engang hvordan jeg skulle sette sammen alt utstyret og utstyret du trenger for å gå ut og lære å ri en folie på riktig måte.

På et innfall – eller kanskje til og med av skjebnen – kom jeg til en lokal strand en dag og så kiteboardere og kiteboarding. Det var begynnelsen på min fascinasjon for kraften og magien til vannet, og action vannsport generelt.

Jeg bestemte meg for å ta skrittet fullt ut og kjøpte mitt første foliesett, som var en Waydoo e-folie. Jeg kjøpte det mest grunnleggende oppsettet, med en stor nybegynnervennlig frontfolievinge og stort brett. Umiddelbart etter at jeg mottok denne e-folien, kastet jeg ikke bort tiden, lærte meg selv hvordan jeg skulle sette sammen alt utstyret, og kom ut dit til ethvert offentlig vanntilgangssted jeg kunne finne i New York. Jeg ble kunnskapsrik om å lære å lese vinden, forstå vindvarsler og -retninger, samt følge veldig nøye med på tidevanns- og dønningsretningene, blant mye annet. Ingen lærte meg hvordan jeg skulle gjøre dette, og diskusjoner med lokale kitere i forsøk på å øke kunnskapen min om vann- og vindsport bidro vanligvis bare til forvirringen. Jeg er ikke redd for å innrømme dette. Det tok meg mye tid og var definitivt en prosess å finne ut ikke bare hvordan jeg skulle sette sammen alt folieutstyret mitt, men å lære når det er trygt å gå ut, når det er bedre å vente og hvordan jeg kan optimalisere ridning avhengig av hva Moder Natur ga.

Jeg var så ute av sløyfen når det gjaldt å forstå de forskjellige terminologiene som ble brukt i sammenheng med vind- og vannsport, at hver gang jeg hørte om vinden var over så mange eller så mange knop, var mitt eneste referansepunkt. var «hvitløksknuter». Det var akkurat dit tankene mine gikk, siden jeg ikke forsto hvordan vinden ble målt da jeg startet med disse aktivitetene. Det er bare ett dumt eksempel, men det illustrerer den enorme reisen av forståelse og innsats jeg måtte gjennomføre for å komme dit jeg er i dag.

Jeg kom til å tro at mange godhjertede mennesker som er involvert i vann- og vindsport kanskje tar disse tingene for gitt etter en viss tid… kanskje de bare er vant til å alltid forstå forholdene, eller kanskje adrenalinet man føler av å gjøre seg klar til å gå ut for en økt overstyrer viljen til å forklare disse faktorene til en fullstendig nybegynner som er interessert i å gå inn i action-vannsportsverdenen. Alt dette er ting jeg har forstått selv, nå som jeg har blitt dyktigere i disse aktivitetene.

Imidlertid begynte det også å gå opp for meg at jeg virkelig liker å dele alle de hardt vunnede leksjonene og praktiske innsiktene jeg har fått gjennom årene med personer som er interessert i disse nye og spennende vannsportene, og spesielt de som har lite eller ingen kunnskap om vind- og vannsport – akkurat som jeg hadde da jeg startet min vannsport- og foliereise.

Nesten hver gang jeg kommer opp av vannet fra en e-foil, wing-foil, stand-up paddle board foil eller surfe foil økt, er det minst to til tre individer som nærmer seg meg med undrende øyne – prøver å forstå hva i all verden jeg nettopp gjorde, hvordan jeg faktisk klarte det, og hvordan de kan lære å gjøre det selv. Mange ganger har de samme personene ingen anelse om hva de mest sannsynlig får seg til, siden foliering er utrolig avhengighetsskapende, men det er en annen historie. Forresten, foliering gir en mengde positive fysiske og mentale helsefordeler.

Jeg har sett denne responsen og mottakelighet for kunnskap fra veldig små barn til eldre voksne, og alle i mellom. Jeg får et kick av å være en ambassadør for disse nye og dynamiske idrettene, og spesielt i New York hvor det er så få mennesker som faktisk kjører hydrofoil og/eller e-foil. Det er en helt annen scene i Florida eller Hawaii hvor det er større og mer etablerte samfunn av erfarne foilere, eller andre steder i verden som Australia hvor forholdene for denne typen sport nesten alltid er gunstige og innbydende – og hvor det er mer av en kultur rundt foliering.

Jeg elsker følelsen av å være en pioner i å bringe foliering til New York, og spesielt etter at jeg har jobbet så hardt for å komme dit jeg er nå når det gjelder min egen folieringsprogresjon. Jeg er ivrig etter å dele kunnskapen, brenningen, lidenskapen og visdommen som er dypt forankret i foliering. Det er fortsatt så mye mer å lære, og jeg ønsker hver økt velkommen med et åpent hjerte, kropp, sinn og sjel. Jeg er veldig takknemlig for muligheten til å kunne gjøre dette. Jeg vil gjerne dele disse opplevelsene med noen andre som har et ønske om å oppleve friheten, oppmuntringen og roen som det å sykle på en e-foil eller et annet hydrofoil surfefartøy kan bringe inn i ditt eget liv.

Og jeg tror at hvem som helst kan gjøre dette med riktig utstyr og under de rette forholdene. Men det krever mye trening, tålmodighet og engasjement for å begynne å se og føle din egen progresjon i disse fantastiske idrettene. Ikke forhast prosessen, og vær åpen for å lære fra hvert trinn på veien. Det er mye å lære, og du går ofte bort med mer kunnskap om foliering enn da du begynte på en økt. Det har absolutt vært tilfelle for meg. Foiling bør ikke bare være forbeholdt de som er helt i form eller har tiår med tidligere surferfaring, eller andre forutsetninger. Alt du trenger er lysten og litt mot. Med riktig coaching og veiledning kommer du dit. Som det har blitt sagt i en annen sammenheng, «bring kroppen, og sinnet vil følge». Du vil overraske deg selv over hva du er i stand til å utrette når du kommer inn i folieringsstrømmen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *